SR: De som var på bjudresa kan inte bevaka Azerbajdzjan

16 november, 2021

FOTO: SR Sveriges Radio kommer inte att bannlysa frilansar som har deltagit på de omtalade bjudresorna till Azerbajdzjan. Däremot kan det få konsekvenser för i vilka sammanhang man kan anlitas, kan Journalisten berätta.

Journalisten har tidigare berättat om bjudresorna till Azerbajdzjan som bland annat ledde till att PK Södras ordförande Agneta Nordin avgick från sin post i förra veckan.

SRs presschef Claes Bertilson (bilden) uppger till Journalisten att det inte behöver påverka en medarbetares möjligheter att arbeta för företaget framåt. Däremot kan det få konsekvenser för i vilka sammanhang man kan anlitas.

Agneta Nordin har tidigare frilansat för Sveriges Radio och enligt uppgifter till Blankspot finns det också andra public service-frilansar som valt att åka på bjudresorna till landet.

– I det fall att de har eller är aktuella för kommande uppdrag kommer de kunna fortsätta med detta förutsatt att det är med arbetsuppgifter som inte är eller riskerar att vara relaterade till Azerbadjan, skriver Claes Bertilson, presschef för SR, i ett mejlsvar till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies