Gå direkt till textinnehållet

SR: De som var på bjudresa kan inte bevaka Azerbajdzjan

Sveriges Radio kommer inte att bannlysa frilansar som har deltagit på de omtalade bjudresorna till Azerbajdzjan. Däremot kan det få konsekvenser för i vilka sammanhang man kan anlitas, kan Journalisten berätta.

Journalisten har tidigare berättat om bjudresorna till Azerbajdzjan som bland annat ledde till att PK Södras ordförande Agneta Nordin avgick från sin post i förra veckan.

SRs presschef Claes Bertilson (bilden) uppger till Journalisten att det inte behöver påverka en medarbetares möjligheter att arbeta för företaget framåt. Däremot kan det få konsekvenser för i vilka sammanhang man kan anlitas.

Agneta Nordin har tidigare frilansat för Sveriges Radio och enligt uppgifter till Blankspot finns det också andra public service-frilansar som valt att åka på bjudresorna till landet.

– I det fall att de har eller är aktuella för kommande uppdrag kommer de kunna fortsätta med detta förutsatt att det är med arbetsuppgifter som inte är eller riskerar att vara relaterade till Azerbadjan, skriver Claes Bertilson, presschef för SR, i ett mejlsvar till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos