Optimism bland danska magasin

11 april, 2012

De danska magasinen är optimistiska inför framtiden och tror på stigande upplagor under 2012. För att lyckas gäller det att nischa sig och nå specifika målgrupper.

Även i Danmark sjunker upplagesiffrorna för dagstidningar. Men de tre stora förlagen i Danmark – Aller, Bonnier och Egmont – tror att 2012 kommer att bli ett bra år för magasin.

”Vi ser en trendens att det är magasinen med den tydligaste profilen som går bäst och de tidningar som har ett unikt innehåll som vänder sig till en specifik målgrupp”, säger Signe Hermansen på mediebyrån MEC till tidningen Børsen.

Hon påpekar att nischmagasin ger läsarna något som de har svårt att finna på andra ställen, vilket skapar lojalitet.                     

”Generellt kan man säga att det innehåll som kan ersättas av andra medier är under press. Därför tror vi på specialtidskrifter”, säger Jens Henneberg, administrativ videdirektör på Bonnier Publication.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies