Gå direkt till textinnehållet

Ny debattsajt om integration

Nystartade Sveriges Resurser är en debattsajt helt inriktad på integrationsfrågor.- Även sverigedemokrater kan få medverka, det är till och med en poäng. Men syftet är framför allt att ta frågan ett steg vidare och diskutera lösningar snarare än problem, säger Amanda Björkman, som står bakom initiativet.

Amanda Björkman har med Sveriges Resurser startat en debattsajt för integrationsfrågor. Till vardags läser hon till civilekonom på Stockholm Universitet, men har känt att det har saknats en sådan här sajt.

– Ja, det finns ett behov, den diskussion som förts har varit väldigt centrerad kring problemen. Jag tycker att det är dags att ta det ett steg  vidare.

Vem tänker du ska skriva på sajten?

Annons Annons

– Alla som vill leverera lösningar i integrationsdebatten och kan formulera dem.

Vilken risk finns det att sajten bara belägras av rasister?

– I ärlighetens namn är det vår största utmaning. Vi har gjort vad vi kan rent tekniskt för att se till att det inte blir så, och hoppas att det ska fungera. Jag håller tummarna, men visst finns det en risk.

Hur finansieras sajten?

– Med studiemedel! Budgeten är minimal och det här är i första hand mitt eget projekt, även om jag hoppas få in någon sponsor framöver. Men flera mentorer har gjort ideella insatser för att det här ska kunna komma igång. Jag har blivit generöst bemött med teknisk kunskap.

Hur högt i tak ska det vara – alltså hur kritisk kan man vara till invandring på sajten?

– Jag ser det som en poäng om även sverigedemokrater får vara med i debatten på sajten. Det får man se som en möjlighet att bemöta argumenten. Men sajten har samtidigt en viss värdegrund, och artiklar som inte tillför något nytt kommer vi inte att ta in.

Fler avsnitt
Fler videos