Gå direkt till textinnehållet

Nordens Fotoskola kan ansöka på nytt nästa år

Fotografyrket Nordens Fotoskola har möjlighet att på nytt äska pengar vid nästa ansökningsomgång. Det säger Kristina Granqvist, pressansvarig på Myndigheten för yrkeshögskolor.

Som Journalisten tidigare skrivit om har Myndigheten för yrkeshögskolor beslutat att Nordens Fotoskola och Fotoskolan STHLM inte får några pengar för 2015/2016, vilket innebär att skolorna inte kommer att ta in några studenter till hösten.

Enligt Kristina Granqvist, pressansvarig på Myndigheten för yrkeshögskolan, måste utbildningarna kunna visa att arbetsmarknaden har behov av de yrken studenterna utbildas till.

– I år fick vi in 13 procent fler ansökningar än året innan: 1 337 stycken. Det är nytt rekord och är förvisso roligt för utbildningsformen. Men det innebär också att konkurrensen hårdnat om de platser som vi har. Att Nordens Fotoskola och Fotoskolan STHLM fick avslag beror på att andra utbildningar var bättre på att förklara arbetslivets behov, säger Kristina Granqvist.

Annons Annons

Hon förtydligar att utbudet av utbildningar inom yrkeshögskolor förändras varje år, vilket gör att de två fotoutbildningarna kan ansöka om medel redan nästa år.

Fler avsnitt
Fler videos