Nils Funcke: Ett hot
mot yttrandefriheten

8 november, 2016

Medieutredningen Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke varnar för att Medieutredningens förslag om ett nytt stöd till medier hotar yttrandefriheten.

Medieutredningen föreslår ett nytt stöd till medier, som bara får gå till medier som bedöms respektera människors lika värde. Dagens presstöd utgår från upplaga, inte en granskning av innehållet.

Nils Funcke varnar i ett debattinlägg i Expressen att förslaget kan hota yttrandefriheten.

”Det kan framstå som välmenande att medier som väcker misstro, utan att de gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp, inte ska få statligt stöd. Men ur askan i elden reser sig ett hot mot yttrandefriheten när den behövs som bäst. Historien har gott om exempel på hur staten direkt eller mer subtilt försökt styra medierna i kristider”, skriver Nils Funcke.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av johnny ons, 2016-11-09 17:17
Det är sorligt att se detta genomföras, att försöka tysta viss media som många uppskattar och vill läsa! Detta uttryck allas lika värde vad är nu detta? Det är ett vänster uttryck för att skada det de inte gillar! Det kastas ut bidrag till alla sorters vänster media och "undersökningar om massa värdegrunds påhitt" . Vänligen svara mig någon på dessa påståenden. Är jag och min chef lika mycket värda? varför tjänar han då mer? Varför får vissa presstöd och vissa inte när alla är lika mycket värda! Om man ifråga sätter om hela världen har rätt till Svenskafolkets gemensamma välfärds kassa, är man då inte för allas lika värde? Tro mig, vi som läser alternativ media förstår varför detta genomförs, och berättar för arbetskamrater och vänner. Detta kommer bara öka hatet mot PK media och våra politiker!
Medieutredningen

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies