Gå direkt till textinnehållet

Musikartist kräver att Avpixlat tar bort artikel

Genom sin advokat kräver musikartisten Pernilla Andersson att Avpixlat tar bort en artikel på sin sajt eftersom det rör sig om intrång i såväl Pernilla Anderssons som Göteborgs-Postens upphovsrätt.

I ett öppet brev i Göteborgs-Posten reagerade Pernilla Andersson kraftigt på de många anmälningar om sexuellt ofredande som inkommit efter helgens musikfestival Putte i parken i Karlstad där hon själv uppträdde. I brevet uttrycker hon bland annat sin ilska över att unga kvinnor ska behöva vara rädda när de går på festival.

Under måndagen publicerade Avpixlat en egen artikel i ämnet. Pernilla Andersson skriver på sin hemsida att Avpixlat ”kidnappat” hennes artikel och lagt till kommentarer som hon varken har framfört eller står bakom. Genom sin jurist hotar Pernilla Andersson att ta till rättliga åtgärder om inte artikeln omedelbart tas bort från Avpixlat.

”Avpixlat har genom skribenten Mats Dagerlind publicerat en förvanskad version av ovannämnda GP-artikel den 3/7 vari Dagerlind publicerar åsikter och kommentarer som Pernilla Andersson varken framfört eller står bakom. Vid en jämförelse mellan ursprungsartikeln och Dagerlinds text framgår det att det rör sig om en uppenbar förvanskning som bl.a. ur ett pressetiskt perspektiv är högst diskutabel. Härutöver har Dagerlind citerat så stora delar av ursprungsartikeln att det kan röra sig om ett intrång i såväl Pernilla Anderssons som GP:s upphovsrätt till nämnda artikel,” skriver Pernilla Anderssons juridiska ombud.

Annons Annons

Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för Avpixlat, håller inte med om kritiken. I ett mejl till DN skriver han att man inte anser att man förvanskat vad Pernilla Andersson har skrivit, ”bara förtydligat och satt in det i sin rätta kontext”.

 

Fler avsnitt
Fler videos