Gå direkt till textinnehållet

Mauri Hermundsson: ”Jag är en blandning av regissör och journalist”

I en minimal restaurang i ett studentrum i Uppsala gör ”Mustige Mauri” ytterligare ett inslag för Youtubesuccén Uppdrag mat.

Youtube-programmet Uppdrag mat ges ut av Aftonbladet och har över 600 000 prenumeranter. Flera av videorna har setts över tre miljoner gånger. För programledaren Mauri Hermundsson är möjligheten att få vara kreativ det roligaste med jobbet.

– Allt från att få en rolig idé, hitta på roliga saker när vi väl bestämt vad vi ska göra och så klart själva mötet, men även efterbearbetningen är kul.

När han var liten ville han bli antingen regissör eller journalist. 

Annons Annons

– Nu är jag väl kanske någon sorts blandning av det.

Den här jobbkvällen träffar Mauri Hermundsson 72-årige Staffan Ahlner som bott i ett studentrum i Uppsala sedan 1970-talet. Där driver han en vegetarisk restaurang. Det kan vara en av Sveriges märkligaste restauranger, vilket också är temat för programmet.

Hur driver Staffan egentligen sin restaurang?
– Det undrar jag också lite, men han har helt enkelt bara bestämt sig för att han ska ha en restaurang hemma hos sig. Han har tio-tjugo kunder per kväll när han har öppet, som kommer och hämtar mat. Han är verkligen en person som går på instinkt.

Fler avsnitt
Fler videos