Gå direkt till textinnehållet

Madon och Fadakar i bråk om ”mörkande” medier

Expressenkolumnisten Sakine Madons tes att svenska medier anpassar sin bevakning för att inte gynna SD har lett till ett debattbråk med flera fronter. Aftonbladets Ehsan Fadakar underkänner Madons arbetsmetoder.

Den liberala kolumnisten Sakine Madon har i två texter i Expressen, den 16 och 22 januari, hävdat att svenska redaktioner ibland anpassar sin journalistik för att inte gynna Sverigedemokraterna. Efter att ha ställt en fråga till sina 26 000 twitterföljare fick Madon ett 15-tal svar som bekräftade hennes tes. Så gott som samtliga krävde källskydd.

Madons kolumner har väckt debatt. Igår publicerade Expressens ledarblogg en replik från Morgan Schmidt, nyhetschef på Värmlands Folkblad, som anser sig felciterad av Madon och ifrågasätter hennes sätt att driva opinion med dolda källor, och i dag svarar Madon: ”Varför skulle mina källor ha en agenda?”.

Aftonbladets kolumnist och sociala medier-chef Ehsan Fadakar hade igår ett hätskt twitterbråk med Madon om hennes slutsatser och arbetsmetoder. I dag utvecklar Fadakar sina tankar i Aftonbladet. Han har också ställt sin text till Journalistens förfogande, du hittar den här.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos