LÄSTIPSET

14 oktober, 1999

-

Plåtat

Anna-Maria Hagerfors och Gustaf Johansson/ Bokförlaget DN

DN-journalisterna Anna-Maria Hagerfors och Gustaf Johansson har gått igenom tusentals bilder, intervjuat ett femtiotal fotografer och sammanställt den här fotoboken. Här finns de viktiga besluten och de stora avslöjandena skildrade i bilder. Men också vardagens händelser. Alla bilderna är tagna för och publicerade i Dagens Nyheter. I texten får fotograferna tillfälle att berätta om hur det gick till då fotografiet togs.

På Kulturhuset i Stockholm kan man just nu se utställningen Plåtat – ett sekel i bilder. Utställningen pågår till den 12 december. Därefter visas den på Arbetets museum i Norrköping.

Nedslag i reklamhistorien

Mats Ekdahl, Hans Wigstrand och Folke Müller/ ICA Förlaget

Det här är ingen historiebok i vanlig bemärkelse. Det finns visserligen en snabbhistorik för åren 1470 till 1999, men det är roligare läsning än så. Framför allt innehåller boken historier om, med och av världens främsta reklammän.

I förordet skriver författarna att de vill berätta lite om de herrar, och en och annan kvinna, som spolat banan för alla dem som i dag arbetar med reklam.

Man kan till exempel läsa om Lennart CG Ranghusen, Sveriges förste art director, eller om Carl Fredrik Hultenheim, en typografins Don Quijote.

Amelia Mat

Bonniers och Amelia tar upp konkurrensen med mer etablerade mattidningar. Amelia Mat ska vara en tidning för den som gillar att laga mat men som har ont om tid och inte vill krångla till det. Tidningen ska komma ut med sex nummer om året. Chefredaktör är Åsa Holmström.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies