LÄSTIPSET

17 september, 1998

-

Den tjugonionde bokstaven

Bo Strömstedt

Albert Bonniers förlag

Den förre Expressenredaktören Bo Strömstedt är känd för sin kärlek till orden och språket. Hans kunskaper på litterära områden är erkända och Strömstedts bok Löpsedeln och insidan togs väl emot av kritikerkåren.

I Den tjugonionde bokstaven får vi följa författarens inspirerande sökande efter språkets, ordens och bokstävernas inneboende styrka och kraft. Med goda exempel från lyriken, prosan och journalistiken reflekterar Bo Strömstedt personligt och passionerat över det som gör oss till människor; språket och bokstäverna.

Grafisk kokbok

Kaj Johansson, Peter Lundberg och Robert Ryberg

Bokförlaget Arena

Nu kommer det som kan bli ”bibeln” för alla som formger eller planerar trycksaker. Grafisk kokbok tar avstamp i dagens moderna, digitaliserade grafiska produktion och är lika mycket en lättillgänglig guide och lärobok som en inspirationskälla när man kört fast.

Fragment av ett liv

Barbro Karlén

Larson förlag

Barbro Karlén uppmärksammades på 60-talet som ett litterärt underbarn med ett tiotal utgivningar i bagaget. Efter en tid av tystnad återkommer nu den kända dressyrryttaren med en annorlunda självbiografi. I Fragment av ett liv får vi följa flickan Saras smärtsamma möten med livets hårdare sidor och inte minst de ofta brutala mötena med medierna. Författarens bild av journalisterna och massmedierna är fylld av besvikelser och oansvarigt handlande

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies