LÄSTIPSET

4 november, 1999

-

Skriva kåseri

Ingemar Unge/ Ordfront förlag

Att skriva kåserier är inte så lätt men Ingemar Unge behärskar konsten. Han har skrivit kåserier i över 30 år, bland annat i Dagens Nyheter och numera i tidningen Vi.

I den här boken visar han på olika vägar att närma sig kåseriskrivandet. Goda råd varvas med underhållande exempel. Man får till exempel veta att ordet kåseri aldrig ska förekomma i ett kåseri och att svordomar ska användas ytterligt sparsamt.

Boken avslutas med en samling kåserier av både nya och gamla kåsörer, från Gustaf Fröding till Johan Tell.

Piratdrottningen

Fredric Karén/ Boströms

Piratdrottningen är en bok om Britt Wadner och Radio Syd.

Fredric Karén är chefredaktör för Värnpliktsnytt. Han är också barnbarn till Britt Wadner som under åtta år på 60-talet utmanade det fyrtioåriga radiomonopolet och drev en kamp för yttrandefrihet.

Genom att läsa tidningsartiklar, rota i offentliga arkiv, intervjua människor som kommit i kontakt med Britt Wadner och lyssna på de kassettband där Britt Wadner talar om sitt liv porträtterar Fredric Karén i sin debutbok en stark entreprenör som stod för civil olydnad och som vågade trotsa lagen.

www.gotoevent.nu

Maidi Eriksson, journalist och videoproducent, och Lena Bengtsson, reporter och fotograf, har startat den svenska nöjestidningen GotoEvent.Nu som bara finns på nätet. Redaktionen fokuserar inledningsvis på nöjen och händelser av nationellt intresse som inträffar i Göteborg men ambitioner finns att satsa på hela den skandinaviska marknaden. Tanken är att tidningen ska komplettera den information som finns att hämta på bland annat dagspressens nöjessidor.

http://www.gotoevent.nu

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies