Gå direkt till textinnehållet

Konkurrensverket stoppar Bonnieraffär

Det danska konkurrensverket stoppar Bonniers försäljning av den danska affärstidningen Børsen till JP/Politikens hus. Bonnier säljer nu i stället 49,9 procent och kvarstår som huvudägare.

Journalisten berättade för ett år sedan om Bonniers plan att sälja danska Børsen till JP/Politikens hus.

Efter att danska konkurrensverket haft invändningar mot planerna går nu parterna i stället vidare med en affär i vilken JP/Politikens hus förvärvar ett minoritetsägande och Bonnier kvarstår som huvudägare med 50,1 procent av bolaget.

Prislappen blir 400 miljoner danska kronor (drygt en halv miljard svenska kronor) för 49,9 procent av Børsen.

”Vi har landat i en mycket bra affär för Bonnier. När vi såg att det danska konkurrensverket hade invändningar mot försäljningen så tog vi tillsammans med JP/Politikens Hus ett steg tillbaka för att hitta bästa möjliga väg framåt för oss, för dem och för Børsen. Resultatet är att vi behåller huvudägandet och kontrollen över ett mycket framgångsrikt och välpositionerat mediehus, samtidigt som affären ger oss en resursförstärkning på omkring en halv miljard svenska kronor, vilket skapar utrymme för fortsatta investeringar i linje med vår strategi”, säger Bonniers VD Tomas Franzén i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos