FOTO: Tor Johnsson

Konkret förslag om korttidsarbete i Bonnier News

27 mars, 2020

Bonnier News föreslår att de anställda går ner 20 procent i arbetstid i tre månader. ”Fullständigt absurt”, enligt Mittmedias affärschef Mikael Nestius.

Som Journalisten berättat inleddes förhandlingar om korttidsarbete på Mittmedia och Dagens Industri i tisdags. Något konkret förslag fanns inte då, utan mbl-förhandlingen var ”sonderande”, uppger Bonnier News vd Anders Eriksson.

Nu har ett konkret förslag lagts om arbetstidsförkortning med 20 procent för alla anställda, medan lönerna sänks med fyra procent, under tre månaders tid. Staten står för mellanskillnaden i enlighet med den nya lagen om korttidsarbete. Undantag kommer att göras för vissa tjänster i de förslag som läggs fram nästa vecka.

”Det är fullständigt absurt att tvingas till den här typen av förändringar när vår journalistik behövs mer än någonsin. Det är oerhört tufft att behöva ta sådana här beslut. Vi behöver producera mer journalistik, inte mindre”, säger Mittmedias affärschef Mikael Nestius till Sundsvalls Tidning.

Nestius uppger för ST att annonstappet för Mittmedia för närvarande ligger på 20-25 procent, men att han räknar med att tappet kommer att öka.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies