Journalist i Vietnam riskerar 20 års fängelse

22 oktober, 2020

Den vietnamesiska journalisten Pham Doan Trang riskerar ett 20-årigt fängelsestraff för ”propaganda mot den socialistiska republiken Vietnam”.

Natten mellan den 6 och 7 oktober stormade vietnamesiska specialstyrkor journalisten Pham Doan Trangs hem i Saigon och förde bort henne. Nu åtalas hon för att ha ”producerat, förvarat och spridit” propagandamaterial som kritiserar den socialistiska republiken Vietnam, ett brott som kan ge upp till 20 år i fängelse. Det rapporterar Global Bar Magazine.

Pham Doan Trang är en välkänd journalist och bloggare som under många år kämpat för mänskliga rättigheter i Vietnam. Hon skriver bland annat för nättidningen Luat Khoa och The Vietnamese Magazine och fick förra året Reportrar utan gränsers internationella pressfrihetspris i kategorin Påverkan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies