Gå direkt till textinnehållet

Ingen underbemanning på SVT

- SVT är inte underbemannat. Absolut inte. Användningen av bemanningsföretag handlar om temporära behov, och om riktiga vakanser uppstår så anställer vi, säger Göran Odeholm, tillförordnad nyhetschef på SVT.  

Göran Odeholm, nyhetschef på SVTs Nyheter och Samhälle-redaktion, menar att de senaste dagarnas ymniga kritik mot SVTs VD Eva Hamilton är missriktad, och han underkänner argumenten att SVTs bruk av bemanningsföretag handlar om att kringgå LAS.

– SVT har ingen konstant underbemanning som vi löser med bemanningsföretag. Vårt utökade behov under 2010 berodde på utlåningar av personal, oväntade sjukdomar och stora engångshändelser i medierna. Det långsiktiga personalbehovet är mindre, och därför anställer vi inte.

Många hävdar att de temporära behoven borde lösas med vikarier i stället för bemanningsföretag. Hur ser du på det?

Annons Annons

– Det hade inte löst problemet med att folk sen tvingas lämna SVT. Det är ofta lika smärtsamt. Skulle vakanser uppstå, då anställer vi folk.

Göran Odeholm betonar liksom tidigare chefernas ansvar för den bristande information som lett till det djupa missnöjet hos bemanningspersonalen:

– Informationen har varit dålig. Jag beklagar det djupt.

Fler avsnitt
Fler videos