Fortsatta hot
mot Berit Önell

16 oktober, 2015

Redaktören Berit Önell har fått ett hotfullt sms med uppmaningen att lägga ned nättidningen Frilagt. Ordvalen är desamma som använts i ett tidigare mordhot mot henne.

”Om syftet är att skrämma mig så kommer den här personen att misslyckas. Det här gör mig bara ännu mer motiverad”, säger Berit Önell till Frilagt.

I samband med att Berit Önell blev av med jobbet som kommunreporter på Norra Skåne efter hennes uppmärksammade granskningar av Hässleholms kommun blev hon och hennes familj utsatta för mordhot via sms, vilket Journalisten berättat om.

Nu har hon fått ytterligare ett anonymt hotfullt sms, som uppmanar henne att lägga ned Frilagt. Ordvalen är desamma som användes i samband med mordhotet. Båda är dessutom skickade via samma internettjänst.

”Att reagera på det här sättet visar bara att den granskande journalistiken behövs och det gör mig bara ännu mer motiverad”, säger Berit Önell till tidningen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies