FOTO: Tor Johnsson

Helle Kleins ledarskap prisas – blir Årets mediaamazon

3 oktober, 2022

Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein har utsetts till Årets mediaamazon 2022.

Priset är ett erkännande för gott och nyskapande journalistiskt ledarskap och delas ut årligen sedan 2010 till en kvinnlig medieledare.

Juryns motivering lyder:

”Som profilerad publicist är Helle Klein en rak och orädd röst i samhällsdebatten. Hon prisas härmed för att hon med auktoritet och patos strider för jämställdhet och fri journalistik samt, trots hat och hot, tar kampen mot odemokratiska krafter. Med sitt innovativa och trygga ledarskap lyfter hon sina medarbetare till framgång.”

Utmärkelsen är instiftad av Cecilia Zadig, som utbildat en stor mängd kvinnliga mediechefer på kursen Kvinnors ledarskap och undersökande journalistik. I prisjuryn sitter bland andra Christina Jutterström, Kerstin Brunnberg och Thomas Mattsson.

Bland tidigare pristagare finns Hanna Stjärne (2010), Sofia Olsson Olsén (2016) och Åsa Beckman (2018).

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies