GTs kultursida kan läggas ner

11 juni, 1998

Enligt uppgifter till Journalisten kommer GTs kulturredaktion att läggas ner. Kultursidan på GT kommer att göras av Expressens kulturredaktion.

Enligt uppgifter till Journalisten kommer GTs kulturredaktion att läggas ner. Kultursidan på GT kommer att göras av Expressens kulturredaktion.

—Jag har fått besked av Stig Hoffman (GTs ansvarige utgivare) att GTs kultursida även i fortsättningen ska ha lokalt material men att Expressens kultursida ska utgöra basen.

Det säger Anne Wollter på GTs kulturredaktion.

Hon menar att det här är första steget mot en nedläggning av GT som självständig tidning.

SJF-kongressen enades i ett uttalande att förändringarna vid GTs kulturredaktion är en allvarlig inskränkning av mångfalden.

“Beslutet visar att Mariebergkoncernen låter de kommersiella övervägandena gå före publicistiska idéer”, heter det i uttalandet.

Stig Hoffman har en helt annan syn på saken.

Blir det någon förändring av GTs kultursida?

—Nej, inte vad jag vet, svarar Hoffman.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies