Gå direkt till textinnehållet

Glädjetjut på redaktionsgolven i Mittmedialand

Beskedet att Bonnier köper Mittmedia mottogs med glädje bland personalen. ”Det är väldigt bra att det blir en affär”, säger Johanna Hejdenberg, ordförande i journalistklubben på norra Mittmedia.

Klockan 14, en timme senare än väntat kom till slut beskedet att Mittmedia har hittat en köpare i Bonnier. Redan under förmiddagen hade uppgifterna om affären läckt via Journalisten och Medievärlden, men ändå var många spända och ville få det bekräftat. När meddelandet gick ut på intranätet hördes glädjetjut på redaktionsgolven i Mittmedialand.

– Vi har väntat på ett besked och när det kom hördes det. Ja, vi har en köpare, berättar Johanna Hejdenberg, ordförande i journalistklubben på norra Mittmedia.

Hur känns det?
– Det är väldigt bra att det blir en affär. Företaget har varit tydliga med att man behöver pengar utifrån, och att de nu kommer är väldigt skönt.

Annons Annons

Vad tror du om Bonnier som ägare?
– Det är lite tidigt att säga. Vi vill framför allt träffa de nya ägarna och ställa frågor om vad de vill. Vad vill de med redaktionerna? Hur vill de att Mittmedia ska drivas? Mittmedia har satsat på dagdistribution av tidningar, vill Bonnier fortsätta med det? Det är många, många frågor, säger Johanna Hejdenberg.

Fler avsnitt
Fler videos