Gå direkt till textinnehållet

”Frida Söderlund är Årets journalist”

Frida Söderlund är Årets journalist och borde snart få Stora journalistpriset, tycker Torbjörn Ek, reporter på Aftonbladet Nöje.

Årets scoop: Maktens kvitton. Anders Johanssons, Richard Aschbergs och Mattias Sandbergs gedigna granskning av hur våra folkvalda riksdagsledamöter missbrukade sina förmåner. Ett gräv som levererade mängder av avslöjanden.

Årets journalist: Aftonbladets Frida Söderlund. Ingen har som hon närheten till den yngre publiken som alla Sveriges medier vill nå. Och hennes fantastiska arbete med ”Byt om kom ut” om möjligheten för HBTQ-personer att nå eliten i sportvärlden borde ha uppmärksammats ännu mer. Om hon inte snart får Stora journalistpriset så borde den juryn skämmas.

Årets flopp: Printdöden. Det känns som att den kryper närmare och närmare. Jag älskar papperstidningar, men hur länge kommer jag kunna få bläddra i dem?

Annons Annons

Årets flipp: Att ljud är tillbaka. Poddarna har visat under några år att folk gillar ljud, med röstassistenter som Google home är det kul att se att även tidningsredaktioner satsar mer på ljud igen.

Årets drev: Alla turer kring Svenska Akademien i kölvattnet efter DNs utmärkta avslöjande om ”kulturprofilen”.

Årets mediehändelse: Ett valår är det svårt att säga något annat än just valet.

Årets citat: ”Jag röker, ni kommer dö!” Kristina Lugn vill inte svara på frågor om Svenska Akademien och duckar genom att varna reportrarna för riskerna med passiv rökning. Absolut roligaste som hände i hela stormen kring ”kulturprofilen”.

Fler avsnitt
Fler videos