Wall Ingrid Wall Joachim Ingrid och Joachim Wall. FOTO: Adam Perez

Familjen skriver bok om Kim Wall

8 juni, 2018

Kim Wall I november utkommer Boken om Kim Wall – när orden tar slut, skriven av den mördade journalisten Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Den svenska journalisten Kim Wall mördades i augusti 2017.

”Vi vill att Kim ska leva vidare och att det hon uträttade under sitt korta liv inte ska vara förgäves”, säger Ingrid och Joachim Wall i en kommentar.

”Genom att berätta Kims historia vill vi ge andra människor som drabbats av katastrofer ett hopp om att livet kan gå vidare, på något sätt. Det har skrivits 10 000-tals artiklar om det dåd som ändade Kims liv, och om den man som dömts för detta. Nu är det dags att Kim får ta plats, att bilden av henne förändras från ett anonymt brottsoffer till den självständiga och fantastiska yrkesperson och kvinna hon var.”

Boken ges ut i november i år på Albert Bonniers förlag.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Kim Wall

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies