Gå direkt till textinnehållet

Expressens nya kulturchef: Mitt livs utmaning

- Det här är stort, mitt livs utmaning, säger Karin Olsson, som i dag utsågs till ny kulturchef på Expressen efter Björn Wiman.(Karin Olsson, Foto: Roger Wikström)

Karin Olsson (30), som i dag är ledarskribent och redaktionssekreterare på ledarredaktionen, anställdes på Expressen som webbreporter, och har även varit editionschef för Expressen.se.

Mellan 2003 och 2005 var hon redaktör för studenttidningen Lundagård. Hon har även jobbat på TT och Örnsköldsviks Allehanda.

Vilken är din bakgrund?

Annons Annons

– Jag är uppvuxen på landet utanför Hörby i Skåne. När jag var 16 år flyttade jag till Lund där jag gick gymnasiet och senare pluggade på universitet. 2003-2005 var jag chefredaktör på kårtidningen Lundagård där vi bland annat skrev om kultur och granskade reportage kårpampar. Biträdande chefredaktör där var Rakel Chukri, som nu är kulturchef på Sydsvenskan.

Du jobbar nu på Expressens ledarsida – innebär det att man ideologiskt kan etikettera dig som liberal?

– Jag är inte partipolitiskt engagerad men jag är liberal i hjärtat.

Tänker du förändra kultursidorna?

– Först ska jag lära mig jobbet ordentligt och sedan vill jag fortsätta att utveckla Expressens kultursidor bland annat genom att satsa på kvalificerade kulturreportage och att använda digitala medier på ett bra sätt. Kultursidorna ska vara debattglada, lekfulla och smarta.

Karin Olsson tillträder som kulturchef på måndag 29 mars.

Fler avsnitt
Fler videos