Gå direkt till textinnehållet

Eva Hamilton: ”Webben ska stärkas”

Sveriges Televisions VD Eva Hamilton är nöjd med innehållet i det nya sändningstillståndet som riksdagen beslutade om på torsdagen, och särskilt nöjd med riksdagens tillkännagivande rörande webben. SRs VD Cilla Benkö menar att frågan om webben är viktig för public service uppdrag.

”Jag är glad att samtliga partier i riksdagen ställer sig bakom ett brett uppdrag för public service, ett fortsatt långtgående oberoende och en långsiktig finansiering. Det ger oss goda förutsättningar att utveckla utbudet för publiken de kommande sex åren”, säger SV:s vd Eva Hamilton i en kommentar.

Journalisten berättade i går om det nya sändningstillståndet som sträcker sig till 2019.

Eva Hamilton är särskilt nöjd med skrivningarna som innebär att SVTs uppdrag på webben stärks.

Annons Annons

”Som helhet ger det nya tillståndet oss möjligheter att utveckla vårt utbud för både befolkningen i stort och för mindre grupper, både i de traditionella kanalerna och via internet. Friheten att utvecklas på webben är nödvändig för att vi fortsatt ska kunna leva upp till vårt samhällsuppdrag.” 

Även Sveriges Radios VD Cilla Benkö (bilden) anser att frågan om webben är viktig.

”Nu följer vi de frågor som återstår för regeringen att titta närmare på med ett stort intresse. Det gäller till exempel frågan om Sveriges Radio ska kunna tillgodoräknas utbudet på webben, utöver det vi redan i dag sänder i radio”, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos