EU kan begränsa politiska annonser på nätet

26 november, 2021

EU-kommissionen vill att politiska annonser ska märkas tydligt och att det ska framgå vem som står bakom dem.

När förslaget lanserades under torsdagen sa EU-kommissionären Věra Jourová att känsliga uppgifter som man delar med sina vänner på sociala medier inte ska få användas för att rikta sig till dem i politiska syften, skriver Europaportalen.

– Digitala annonser i politiska syften håller på att bli en oreglerad tävling med smutsiga och dunkla metoder. Väljare har det allt svårare att skilja betalt innehåll och annat, sa Jourová. 

Bland annat innebär förslaget att betalt innehåll tydligt ska märkas, att användare ska få veta varför de ser en viss annons, vem som betalade för den, och vilka uppgifter som användes för att rikta den mot just dem.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies