Gå direkt till textinnehållet

De ska leda Aftonbladet

Aftonbladet bygger om organisationen. I samband med det har man för avsikt att anställa fler direkt i Aftonbladet och minska "beroendet av Schibsted Media". Nytt är också Aftonbladet Lab.

Aftonbladet presenterar idag en ny organisation där Aftonbladet TV blir en integrerad del av nyhetsarbetet och redaktionen. Dagens tv-chef Lotta Folcker blir redaktionschef med ansvar för Aftonbladet Lab, en ny avdelning med uppdrag att hitta och utveckla nya digitala initiativ för Aftonbladet inom video, affär, journalistik, digitala kanaler och arbetsmetoder.

I ett pressmeddelande skriver Aftonbladet: I samband med att organisationen byggs om minskar Aftonbladet sitt beroende av Schibsteds bemanningsbolag SMAB och har istället för avsikt att anställa fler direkt på Aftonbladet.

Två nya redaktionschefer får ansvar för Aftonbladets journalistik: Karin Schmidt, som under tio år var med och byggde upp nyhetsredaktionen på Aftonbladet.se, kommer senast från SVT där hon suttit i programledningen och ansvarat för bland annat Play och flera onlineprojekt. Samt Michael Poromaa som har byggt upp Breaking News-organisationen, han var tidigare på Sportbladet.

Det blir även en större nyhetsorganisation med Breaking News och Dagens Agenda. AB Morgon och andra nyhetsdrivna delar av Aftonbladet TV integreras med nyhetsredaktionen. Maria Trägårdh blir chef för Aftonbladet Granskning och Projekt, en ny avdelning för fördjupande journalistik, grävprojekt, minidokumentärer och artikelserier.

Lena Mellin kvarstår som stf ansvarig utgivare.

”Nya Aftonbladet får en tydligare och mer fokuserad organisation. Vi bygger på våra styrkor: starkt och brett nyhetsarbete med granskningar i världsklass, en unik sport-position, affär och redaktion ihop för bästa möjliga leverans till våra läsare, tittare och kunder. Hela organisationen ställs om mot video och styrs utifrån tydliga mätbara strategiska mål”, säger Lena K Samuelsson i pressmeddelandet.

Den nya organisationen ska vara genomförd och klar senast 31 maj.

Fler avsnitt
Fler videos