Dalarnas Tidningars chefredaktör går

16 augusti, 2004

Christer Gruhs, chefredaktör för Dalarnas Tidningar, lämnar med omedelbar verkan uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Christer Gruhs, chefredaktör för Dalarnas Tidningar, lämnar med omedelbar verkan uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Samtliga editioner av Dalarnas Tidningar, samt även konkurrenten Dala-Demokraten, toppade på måndagförmiddagen sina webbnyheter med uppgiften att Christer Gruhs lämnat uppdragen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar. Som skäl angavs att han på söndagen kört bil i onyktert tillstånd.

Är han uppsagd eller har han avgått?

- Han har själv kommit fram till att situationen är ohållbar. Den konklusionen drog han i morse. Men hans anställningsförhållande i företaget kvarstår. Det är sina uppdrag som chef som han lämnar, säger företagets VD Pär Fagerström.

Varför publiceras uppgifterna om rattonykterheten?

- Christer har själv givit sitt medgivande till att skälet för hans avgång blir officiellt. Vi har gått ut med meddelande internt och ser det som rimligt att också informera allmänheten.

Vad händer nu på tidningarna?

- Conny Jonsson är ställföreträdande ansvarig utgivare. Chefredaktörsfrågan får vi försöka hitta en långsiktig lösning på i lugn och ro, säger Pär Fagerström.

I Dalarnas Tidningar ingår editionerna Falu-Kuriren, Mora Tidning, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning och Nya Ludvika Tidning. Tidningarna har en gemensam upplaga på 66 000 ex (TS 2003) och är därmed landets nionde största dagstidning.

Journalisten har sökt Christer Gruhs för en kommentar.

mj@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies