Gå direkt till textinnehållet

Bulletins redaktionsledning lämnar

Bulletins chefredaktör Ivar Arpi, den politiska chefredaktören Alice Teodorescu, kulturchefen Fredrik Ekelund/Marisol M och tre andra journalister lämnar tidningen.

Twitter meddelar Bulletins chefredaktör och ansvarige utgivare Ivar Arpi att han slutar på tidningen: ”Nu är det slut för mig och några till på Bulletin.”

Han bifogar avskedsbrevet som är undertecknat av sex redaktionella medarbetare: Ivar Arpi, den politiska chefredaktören Alice Teodorescu, kulturchefen Fredrik Ekelund/Marisol M, ledarskribenten Susanna Birgersson samt kulturmedarbetarna Nina Lekander och Michael Economou.

I brevet skriver de bland annat:

Annons Annons

”Med entusiasm anslöt vi oss till Bulletin. Realiteten är att majoritetsägarna lockade oss alla med falska löften om vilken tidning de ville skapa. Med andra majoritetsägare hade detta kunnat bli en framgångssaga. Humankapitalet fanns på plats, men om man behandlar människor som ’inköpta’ förbrukningsvaror hör man inte hemma inom publicistiken. Eller i ledningen av någon organisation överhuvudtaget.

Majoritetsägarna Pontus Tholin, som även är styrelseledamot och vd, och Tino Sanandaji har, ihop med styrelseordförande Atta Tarki, gång på gång visat att de inte respekterar grundlagens mening om vad ansvarigt utgivarskap innebär. Den redaktionella integriteten respekteras inte.”

Journalisten söker vd Pontus Tholin, Tino Sanandaji samt Atta Tarki för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos