Gå direkt till textinnehållet

Ännu inget klart om Mittmedia

Strax före jul kom uppgifter om en nära förestående försäljning av jättekoncernen Mittmedia. Men ännu är ingen affär i hamn. UPPDATERAD

Den 18 december uppgav Resumé att Mittmedia förhandade med såväl Bonnier som med den norska mediekoncernen Polaris i samarbete med Västerbottens-Kuriren och NWT. Uppgiften om att Mittmedia ska säljas stod först att läsa i Gefle Dagblads tidigare chefredaktörs Robert Roséns blogg Utkiksbloggen.

Tomas Backlund, ordförande i journalistklubben vid norra Mittmedia konstaterade i Journalisten att det var nya uppgifter för många av Mittmedias anställda, men att en möjlig försäljning inte kan vara någon överraskning, givet koncernens stora ekonomiska problem.

Tre veckor senare är läget fortsatt ovisst.

Annons Annons

– Jag har inte hört något alls. Vi avvaktar och ser vad som händer. Alla vet ju att Mittmedia är i behov av kapital. Vi hoppas på en lösning som borgar för god journalistik även i framtiden, säger Margaretha Levin Blekastad, ordförande för Promediaklubben i Mittmedia.

Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson meddelar Journalisten att han sett ”spekulationerna” i medierna, men inte har några kommentarer utöver vad han tidigare sagt.

Bengt Ottsson kommenterade i december uppgifterna i Hela Hälsingland: ”Det finns inga beslut fattade”.

Fler avsnitt
Fler videos