Gå direkt till textinnehållet

Ännu en tidning stänger kommentarfälten

Länstidningen i Södertälje (LT) är nästa tidning som stänger sina kommentarsfält. ”När vi införde kommentatorsfunktionen var klimatet ett annat. Tonen en annan”, menar chefredaktören.

Journalisten har tidigare skrivit om den rad av tidningar som stänger eller förändrar sina kommentarsfält. I februari meddelade exempelvis de fyra NTM-tidningarna Norrköpings Tidningar, Corren, Motala Vadstena Tidning och Västerviks-Tidningen att de stänger sina. Där är det dock fortfarande möjligt att kommentera ledare, krönikor och insändare. I april meddelade även VLT och fyra andra Mittmediatidningar att de stänger ned för artikelkommentarer.  

Att mer av LTs resurser går åt till att moderera och hantera kommentarer från allt färre skribenter menar nu chefredaktören Olov Carlsson (bilden).

”Den allt tuffare tonen, de hotfulla mejlen, kommentarerna och samtal både till enskilda medarbetare och ansvariga redaktörer – ofta i vrede över en enskild publicering eller för att skrämma till tystnad – blir vanligare och vanligare. Närmare 75 procent av Sveriges redaktioner upplever att antalet hot bara ökar, skriver Olov Carlsson i en text på lt.se.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos