FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Anders Bengtsson och Johan Orrenius blir Årets sportjournalister

28 januari, 2021

Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) har utsett Anders Bengtsson och Johan Orrenius från fotbollsmagasinet Offside till Årets sportjournalist 2020.

Det är första gången priset delas av två personer samma år. 

”Jag tror att både Johan och jag kan skriva under på att om den ena fått priset och inte den andre så hade det känts orättvist, för vi jobbar så himla nära varandra” kommenterar Anders Bengtsson i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder: ”Fristående med en stark trovärdighet. Djup och bredd från såväl de stora arenorna som bakgårdarna, med en ständigt inspirerande berättarkonst. Med ett mod som främjar journalistikens oberoende.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies