Almedalsveckan är igång – med skärpt säkerhetstänk

27 juni, 2023

Journalisten TV På tisdagsmorgonen drog årets politikervecka i Almedalen igång. Flera hundra journalister är ackrediterade till veckan.

Årets politikervecka väntas dra färre besökare än valåret 2022, men 2102 programpunkter finns registrerade och över 200 journalister från flera länder är förhandsackrediterade till presscentret, i år inhyst i en skola i centrala Visby. 

Journalister från samtliga stora medier är på plats för att rapportera från veckan, men antalet medier som arrangerar egna program har minskat jämfört med för några år sedan.

En polishelikopter hovrade över Visby tisdag lunch och flera poliser och väktare syntes på gatorna. Förra årets knivmord på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren har lett till ett skärpt säkerhetstänk, enligt Almedalsveckans verksamhetsledare Mia Stuhre.

– Men hotbilden är inte förhöjd, säger Mia Stuhre.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

De tog hem Medieruset

31 augusti, 2022 |

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies