Alice Teodorescu kan
bli Årets rekrytering

15 mars, 2016

FOTO: Helene Furness Jan Helin, Alice Teodorescu, Kit och roboten Rosalinda finns bland de nominerade till MegAwards på Mediedagarna i Göteborg.

Finalisterna till MegAward 2016 är nu klara. Priset instiftades 2012 och delas ut i tre kategorier: Årets förnyare, Årets startup och Årets rekrytering. Priset delas ut den 7 april på Mediedagarna i Göteborg (Meg) på Svenska Mässan. Då delas också Mommapriset – Årets utgivare och Årets medieorm ut.

Här är de nominerade:

Årets förnyare
Priset har skapats för att uppmärksamma och belöna en person eller organisation som ”med mod och innovationskraft åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse inom mediebranschen” och som både vågar utvecklas och driva utvecklingen.

De nominerade är:

• KIT – nyheter i digital form på de plattformar där läsarna i dag lever sina liv. ”En sajt som drar nytta av nätet, sociala medier och det faktum att alla har en mobiltelefon.”

• Olga Stern, Genews – ett verktyg för redaktionellt arbete som redogör för utrymmet som kvinnor respektive män får i nyhetsrapporteringen.

• United Robots AB – har utvecklat en mjukvara – robotjournalisten Rosalinda – för automatisk språkgenerering (Natural Language Generation eller NLG), initialt på svenska.

Årets startup
Kategorin Årets startup går till bolag som på ett unikt och innovativt sätt utvecklat en produkt eller tjänst inom media och kommunikation som snabbt blivit eller förutspås bli en framgångssaga.

De nominerade är:

• Newsreps – app som underlättar samarbetet mellan mediehusen och medborgaren vid citizen journalism.

• Newstag – möjliggör för människor och organisationer att utan kostnad skapa sitt eget relevanta nyhetsflöde.

• United Robots AB – har utvecklat en mjukvara – robotjournalisten Rosalinda – för automatisk språkgenerering (Natural Language Generation eller NLG), initialt på svenska.

Årets rekrytering
Årets rekrytering har instiftats för att ge uppmärksamhet åt den rekrytering som under året ”bäst förberett mediebranschen för framtidens utmaningar”. Nytänkande, mod och kreativitet är kriterier som bedöms och belönas.

De nominerade är:

• Göteborgs-Posten för Alice Teodorescu, politisk redaktör.

• Svenska Dagbladet för Robin Nilsson, kommersiell redaktör.

• SVT för Jan Helin, programdirektör.

Taggar: MEG

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies