Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet öppnar redaktion i Malmö

Aftonbladet gör en storsatsning på lokal journalistik och ska starta flera nya lokalredaktioner. Först ut är Malmöredaktionen som öppnar på måndag.

Malmö blir först när Aftonbladet rullar ut en storsatsning på lokalt innehåll med lokalreportrar och särskilda lokala sajter. Aftonbladet Malmö lanseras som egen nyhetsdestination den 2 september.

– Vi har alltid en omfattande och relevant bevakning vid stora nyhetshändelser, som under den senaste veckan. Men vi vill skildra Malmö också andra dagar, med mer läsning och service. Det klarar vi med en tydligare närvaro och ett bättre digitalt flöde, säger Aftonbladets Publisher Lena K Samuelsson i en kommentar.

Det är inte första gången Aftonbladet satsar lokalt. Den avgörande skillnaden nu är fokuset på lokal närvaro och en snabbt uppdaterad nyhetsbevakning av det som händer i regionen, uppger Lotta Folcker, chef för Aftonbladet Labs:

Annons Annons

– Det är helt rätt tid att satsa. Lokaljournalistiken har försvagats på många håll i landet samtidigt som aktörer som Facebook och Google jobbar hårt för att vinna mark. Lokaltidningarna satsar med rätta på digitala prenumerationer. En stark digital aktör som Aftonbladet har både ett ansvar och en möjlighet att bidra till en bredare nyhetsbevakning. Framåt ser vi gärna samarbete med publicister i regionerna, säger Lotta Folcker.

Fler avsnitt
Fler videos