Gå direkt till textinnehållet

TT utreder flytt av nattredaktion till Sydney

I september 2015 flyttar norska nyhetsbyrån NTB sin nattredaktion till Sydney. De danska och finska nyhetsbyråerna har redan folk på plats. TT Nyhetsbyrån utreder om den ska göra samma sak.

De nordiska nyhetsbyråerna har sett fördelar med att låta nattredaktionen arbeta i Australien eftersom det är tolv timmars tidsskillnad. Norska NTB påpekar att i stället för att ha två nattlag med fyra reportrar räcker det med fyra journalister som jobbar dagtid.

Även TT Nyhetsbyrån har funderat på att eventuellt flytta nattarbetet till Australien.

– Inget beslut är fattade. Vi håller på att utreda. Men det finns klara fördelar med att låta nattredaktionen jobba i Sydney. Tidsskillnaden gör att man jobbar dagtid. Dessutom sitter man tillsamman med andra i en redaktionell miljö, säger Jonas Eriksson, VD och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Om TT Nyhetsbyrån flyttar nattarbetet till Sydney kommer medarbetarna att sitta i den australiska nyhetsbyrån ANPs lokaler. ANP har i sin tur medarbetare som jobbar i London för att ta tillvara på tidsskillnaden.

– Mycket av arbetet sköts i dag via telefon och internet. Händer det något stort går det alltid att ringa in folk som vi gör i dag, som man även kan göra från Sydney. Men som sagt ingen är bestämt, säger Jonas Eriksson.

Fler avsnitt
Fler videos