Gå direkt till textinnehållet

SVT portat från OS

Sveriges Television kommer inte att få några ackrediteringar till sommar-OS i Rio de Janeiro. I stället kommer man att få jobba utanför de ackrediterade områdena. RÄTTELSE: SVT ansökte aldrig om ackreditering.

Det är Viasat som har rättigheterna till sändningarna i OS i Rio de Janeiro i augusti. SVT har inget rättighetsavtal och har inga ackrediteringar.

– Det är olyckligt, säger Jan Olsson, avdelningschef på SVT Sport till Journalisten.

– Vi kommer att arbeta utanför de ackrediterade områdena. Det är bara de som har sändningsrättigheter som får ackrediteringar så vi befinner oss i samma situation som många andra medier.

Annons Annons

Svenska medier har rätt till 85 ackrediteringar som i huvudsak går till pressfotografer och skrivande journalister, men SVT stängs ute från pressrummet.

SVT befann sig i samma situation under OS i Sotji som Viasat också hade rättigheterna för. Då tvingades man köpa biljetter för att se evenemangen.

 

RÄTTELSE: I en ny intervju med Journalisten förklarar Jan Olsson att SVT aldrig sökte pressackreditering hos Internationella Olympiska Kommittén (IOC), på grund av att villkoren var ”oacceptabla”.

Fler avsnitt
Fler videos