Gå direkt till textinnehållet

Professor kallade chefredaktör för ”avskyvärd person”

En professor vid Lunds universitet har kallats till möte med arbetsgivaren efter att han på Twitter skrivit att han ville spotta Ingrid Carlqvist, chefredaktör för den islamfientliga tidningen Dispatch International, i ansiktet.

Biologiprofessorn Erik Svensson skrev på Twitter att han ville spotta Ingrid Carlqvist i ansiktet. Professorn är nu kallad till möte med sin arbetsgivare för att reda ut vad som har hänt, skriver Sydsvenskan.

Det var i helgen som Erik Svensson kom i en hetsig Twitterdiskussion om kristendom och islam med Ingrid Carlqvist. I de många inläggen kallade han henne bland annat för ”vidrig”, ”avskyvärd” och en ”plåga”.

Erik Svensson twittrade som privatperson och har bett om ursäkt, men universitetsledningen ser ändå allvarligt på händelsen. Till Sydsvenskan säger Olov Sterner, dekan vid naturvetenskapliga fakulteten, att Twitterinläggen är mycket olyckliga, skadar Lunds universitet och inte är förenliga med universitetets värdegrund.
”Vi oroar oss för att det här skadar universitetet. Det kan vara donationer som uteblir, att forskningsanslag försvinner. Allmänheten måste ha ett förtroende för att vi gör seriösa och bra saker. Vi får inte associeras med sådant här,” säger Olov Sterner.
 

Annons Annons

 

 

Fler avsnitt
Fler videos