Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia slopar läsarkommentarer

I dag har Mittmedia stängt ner kommentarsfälten till artiklarna på samtliga tidningars sajter. ”Läsarkommentarerna har spelat ut sin roll”, säger Daniel Nordström, chefredaktör för Arbetarbladet i Gävle.

Mittmedias utgivare har under en tid pratat om att stänga ner kommentarsfälten och fattade till sist ett gemensamt beslut.

– Det var inget enkelt beslut, säger Daniel Nordström till Journalisten. Jag tycker att dialogen med läsarna är viktig, men vi kände att det var dags att ta ett omtag och hitta på något annat.

Arbetarbladet har provat olika varianter för att försöka höja nivån i kommentarsfälten. Bland annat inloggning för att få kommentera artiklar och hårdare moderering av kommentarer.

Annons Annons

– Men jag tycker inte att det har fungerat bra, säger Daniel Nordström. Vi har haft svårt att höja debattklimatet. Det är i princip samma människor som alltid kommenterar artiklar och många seriösa debattörer har dragit sig för att gå in och kommentera.

Arbetarbladet kommer att fortsätta vara aktiva i sociala medier och har planer på att ha flera chattar för att hålla dialogen med läsarna aktiv.

– Vi vill ju ha läsardialog, men läsarkommentarerna har spelat ut sin roll.

Sedan Daniel Nordström i ett blogginlägg berättat om att kommentarsfunktionen stängs har han fått flera negativa kommentarer på inlägget.

– Men jag har också fått positiva reaktioner.

Fler avsnitt
Fler videos