Gå direkt till textinnehållet

Årets notis nytt journalistpris

UPPDATERAD: Andreas Ekström har tagit ett blixtinitiativ till ett nytt journalistpris: Årets notis.- Efter Nina Svanbergs idé i en insändare gick allting blixtsnabbt, och vi fick en hemsida på plats på några timmar. (Rättad)  

Efter en insändare av journalisten Nina Svanberg i tidningen Journalisten togs på Twitter natten till fredagen initiativ till en ny journalistutmärkelse: årets notis. Både hemsida och jury sattes upp i blixtfart. I juryn ingår Andreas Ekström, Sydsvenskan, Nina Svanberg, Sörmlands Nyheter, Joakim Palmkvist, Sydsvenskan, Anders Goliger, Göteborgs-Posten, Eva-Britt Andersson, TT-Spektra, Kjell Häglund, Residence och Julia Skott, journalist. Sajten byggdes under natten till fredagen av Anders Frick.

Varför behövs ett notispris?

– Vi har väl alla någon slags hatkärlek till notiser. Det kan vara otacksamt, men är viktigt för journalistikens helhet, säger Andreas Ekström.

Hur mycket på allvar är det här?

– Vi kommer att göra det här. Det kommer att vara en lättadministrerad tävling. Sen tror jag att det finns en stark twittereffekt av det här.  Twitters halvoffentlighet var en förutsättning för att det skulle rulla igång.

Prissumman kommer att uppgå till lika många kronor som notisen innehåller tecken. Klockan elva på fredagsförmiddagen meddelades att journalisten Gunilla Kinn donerar första årets prissumma.

Fler avsnitt
Fler videos