Gå direkt till textinnehållet

Wolodarski vädjar till fd prenumeranter

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski vädjar i ett brev till personer som sagt upp sin prenumeration efter publiceringen av den kontroversiella annonsen för boken ”Invandring och mörkläggning”.

Det är Politism som avslöjar innehållet i brevet som DNs chefredaktör Peter Wolodarski skickat till de personer som har sagt upp sina prenumerationer efter att den omstridda annonsen infördes i tidningen.

Till brevet bifogas också ett reportage av DNs reporter Niklas Orrenius om rasistiskt våld i Sverige, som ett exempel på DNs inställning till främlingsfientlighet.

I brevet skriver Peter Wolodarski att publiceringen inte var kommersiellt grundande, utan principiellt. ”Vårt argument, då som nu, är att vara försiktiga med att avvisa annonsörer och debattörer på grund av deras åsikter, även när det handlar om sådant som vi vänder oss starkt emot.”

Annons Annons

Han skriver vidare att det var ett genuint svårt fall, ”särskilt eftersom Debattförlaget hade ett försåtligt budskap och dessutom riktade udden mot medier i allmänhet och DN i synnerhet för att vi försöker ’mörklägga debatten’.” Brevet avslutas med en förhoppning om att läsaren ska komma tillbaka som prenumerant.

Fler avsnitt
Fler videos