Upprop mot bortrensad fackförbundspress

6 februari, 2012

19 chefredaktörer protesterar mot att Riksdagsbiblioteket rensat bort över hälften av de fackliga tidskrifterna från sina hyllor. (Uppdaterad)

- Det är en viktig symbolfråga - man talar mycket i riksdagen om att den svenska modellen med starka parter är viktiga. Samtidigt finns stora delar av den inte tillgänglig fysiskt i riksdagen, och det handlar inte om platsbrist, säger Liv Beckström, chefredaktör för Kommunalarbetaren och initiativtagare till uppropet.

Riksdagsbiblioteket har nu bara 5 av ett 70-tal fackliga tidningar i sitt tidskriftsbibliotek. 

"Det som inte syns finns inte, och det är en obehaglig trend att just löntagarnas vardag och villkor ses som sådant som kan väljas bort. Arbetet blir därmed osynliggjort för den som inte aktivt frågar efter det", skriver bland andra Läkartidningens, TCO-tidningens och Kollegas chefredaktörer i debattartikeln. Läs den här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies