Sportsamarbete mellan tre mediekoncerner

19 oktober, 2017

Mittmedia, Hallpressen och VK Media samarbetar om livesändning av matcher.

I somras bildade Mittmedia, Hallpressen, VK Media och Sörmlands Media ett nätverk för betald lokaljournalistik. Deras betalande digitala läsare ska få ta del av alla premiumsajter i nätverket.

Nu utvidgas samarbetet mellan tre av koncernerna i betalalliansen, Hallpressen, VK Media och Mittmedia, som börjar bevaka livematcher tillsammans. Det innebär att företagens sajter livesänder uppsnack och matcher.

”Det här ska bli jätteroligt. Mittmedia har mycket erfarenhet av att jobba med livesändningar i sportsammanhang och deras medarbetare är väldigt duktiga på det. Vi vill vara med och göra de här matcherna till riktiga hockeyfester”, säger Hallpressens sportchef Fredrik Standár i en kommentar.

Tanken är att detta är början på ett mer fördjupat samarbete.

”Samarbetet ger oss en kraft som gör att vi tillsammans kan skapa nya, spännande affärer kring sportjournalistiken. Både när det gäller betalt innehåll och annonsaffären, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.  

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies