Gå direkt till textinnehållet

Sparpaket väntar för Skånskan

Skånska Dagbladet går med förlust i år och måste spara cirka fem miljoner kronor. Nu väntar en rad förändringar för tidningsrörelsen.

Med närmare tio miljoner kronor mindre i presstöd för 2011 och en fallande riksannonsering går Skånskans tidningsrörelse mot en förlust på 11-12 miljoner kronor, skriver Medievärlden.se.

För att nå ett budgeterat nollresultat kommer det att bli någon form av personalnedskärningar, men också en del omfördelningar från print till webb och ny TV-satsning. Dessutom blir antalet editioner färre.

Håkan Mattsson, styrelseordförande för Skånskan, säger till Medievärlden att personalnedskärningen inte kommer att bli något "jättedramatiskt", samtidigt som chefredaktören Jan A Johansson säger att det sannolikt inte blir några större nedskärningar.

"Vi har ju den nyss beslutade TV-satsningen som ska bemannas. Vi kan flytta resurser från den befintliga organisationen som i dag gör papperstidningen till TV. Men var vi slutligen landar är svårt att säga", säger han till Medievärlden.

I budgetarbetet för 2013 togs tre olika besparningsalternativ fram. Budgeten ska tas av styrelsen den 19 december.

Fler avsnitt
Fler videos