Somalisk journalist dödad i bombattack

4 oktober, 2022

En somalisk journalist och fotograf har dödats i en bombattack när han filmade en säkerhetsoperation mot den somaliska militanta gruppen al-Shabab i Basra.

Journalisten, Ahmed Mohamed Shukur, arbetade som filmfotograf på statliga Somali National TV. Attacken skördade flera dödsoffer, bland andra polischefen i Mogadishu.

Committee to Protect Journalists (CPJ) säger i ett uttalande att Ahmed Mohamed Shukur läggs till en lång lista av somaliska journalister som mist livet i sin yrkesutövning.

”Somalias säkerhets- och juridiska myndigheter måste göra allt för att försäkra sig om en trovärdig utredning av Ahmed Mohamed Shukurs död, och se till att rättvisa skipas i en transparent och rättvis process.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies