Gå direkt till textinnehållet

Så många läste Journalistens Bulletin-avslöjanden

Journalistens avslöjanden om maktkampen på tidningen Bulletin fick stort genomslag i veckan.

I tisdags avslöjade Journalisten en intern strid mellan Bulletins redaktionsledning och tre av ägarna och kunde bland annat berätta sanningen om varför den tidigare chefredaktören Paulina Neuding avgick efter bara två månader.

Sedan publiceringen har artikeln lästs 89 000 gånger. Den fick också stort genomslag i andra medier, samt sociala medier. Journalistens första tweet om konflikten fick en halv miljon visningar.

Avslöjandet har väckt reaktioner i krönikor, analyser och ledare i bland annat bland annat Dagens NyheterSvenska DagbladetAftonbladetExpressenGöteborgs-Posten och Folkbladet. Även Journalistförbundet och Utgivarna oroas över situationen på Bulletin.

Annons Annons

Torsdagens avslöjande att Bulletins ägare ljög för personalen har i skrivande stund drygt 46 000 läsningar.​

– Vår digitala nyhetssatsning som inleddes i januari har gett bra utdelning. Det är väldigt roligt att så många uppmärksammar vår granskande journalistik. Den dåliga arbetsmiljön på Bulletin är däremot sorglig att läsa om. Det är betydelsefullt att vi lyfter den här konflikten, om inte annat för att något liknande inte ska behöva hända igen. Hela Journalistens redaktion har gjort ett fantastiskt arbete, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos