"Offside har varit
viktig för mig"

25 april, 2012

Expressens profilerade fotbollsreporter blir skrivande chefredaktör på Offside. - Jag kommer att kunna skriva ännu längre, konstaterar han.

Johan Orrenius har jobbat på Expressen sedan 2006 som reporter och krönikör med fotboll som specialområde. Att tacka ja till Offside var lätt - men ändå inte, säger han.

- Jag kan inte komma på något annat skrivande journalistjobb jag hade lämnat Expressen för, jag trivs jättebra här. Men Offside har inspirerat mig mycket och länge varit viktig för mig både som läsare och skribent. Jag har alltid haft i bakhuvudet att skulle vara kul att jobba där. Så det var svårt att tacka nej till.

Kommer du att skriva annorlunda på Offside?

- Jag har ibland fått gliringar för att jag skriver för långt, nu kommer jag att kunna skriva ännu längre. Det blir den stora skillnaden.

Du lämnar Expressen rätt snart efter att din bror Niklas börjat på tidningen - är Expressen inte tillräckligt stor för två Orrenius...?

- Nej, ha ha, det är bara en lite konstig slump. På ett sätt hade det varit kul att jobba ihop, men Niklas sitter ju ändå i Malmö.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies