Mordet på Adler kan ha
varit beställningsjobb

29 februari, 2016

För tio år sedan mördades fotografen och krigskorrespondenten Martin Adler. Nu avslöjar journalisten Ann-Christine Kihl i en ny bok att mordet kan ha varit ett beställningsjobb.

VLT-journalisten Ann-Christine Kihl berättar i sin nya bok att Al-Qaida kan kopplas till mordet på frilans fotografen och krigskorrespondenten Martin Adler från Västerås. Det skriver VLT.

Han mördades när han bevakade en demonstration i Mogadishu. Bakgrunden till mordet ska vara att han filmat tre eftersökta terrorister vilket pekar på att det kan vara ett beställningsjobb. Det berättar Ann-Christine Kihl i sin bok.

Mordet utreds av Västeråspolisen och är ännu inte löst. Martin Adler sköts till döds den 23 juni 2006.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Monica mån, 2016-02-29 19:48
Utreds av Västeråspolisen!! Skojar ni? Har de skickat ner poliser till Mog och de har varit där i tio (10) år? Men representanter åker ner till Mali till stackarn där som sitter där han sitter, för att han gav sig in i fel land.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies