Marcus Melinder

Marcus Melinder blir ny
chefredaktör för Norran

12 april, 2016

Marcus Melinder blir den 1 maj ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran. Han efterträder Lars Andersson som går vidare till en tjänst som Senior Reporter i mediehuset.

Marcus Melinder kom till Norran hösten 2015. Den 1 september anställdes han som redaktionschef med ett digitalt transformationsansvar. Nu tar han nästa steg. Styrelsen fattade beslutet vid tisdagens möte.

”Jag känner mig hedrad över att få vara med och leda ett medieföretag med en så tydlig lokal förankring som Norran har. Det är ett urstarkt varumärke. Min uppgift blir nu att ta Norran in i framtiden och fortsätta stärka vår digitala position. Norran ska även fortsättningsvis vara en relevant och angelägen tidning, oavsett om man läser oss på papper eller i sin mobiltelefon”, säger Marcus Melinder i ett pressmeddelande.

Han kommer närmast från Tidningen Ångermanland där han var nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare under sex år. Dessförinnan har han bland annat jobbat som reporter på Sveriges Radio Västernorrland.

Lars Andersson blir Senior reporter på mediehuset med inriktning på näringsliv och fördjupning. Han blir produktägare för Norran Affärsliv och kommer dessutom bland annat att jobba med kvalitetssäkring och vara en utvecklingsresurs för tidningsledningen. Lars Andersson blir ställföreträdande utgivare i den nya organisationen.

Taggar: Norran

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies