Kyrknytt klandras
för publicering av sjukdom

7 november, 2013

MEN-beslut Kyrknytt klandras av Pressens opinionsnämnd, PON, för att tidningen publicerat uppgifter om att en person var sjukskriven.

I nummer tre av Kyrknytt, som ges ut av en församling inom Svenska kyrkan, publicerades under Personalnytt att en kvinna var sjukskriven en längre tid på grund av besvär med sina knän.

Kvinnan ansåg det kränkande att läsa om sin sjukdom i församlingsbladet som även lagts ut uppgifterna på Kyrknytts hemsida. Tidningens ansvariga utgivare, församlingens kyrkoherde, bad om ursäkt.

Kvinnan anmälde Kyrknytt till PON, som påpekar att uppgifter om människors sjukdom är integritetskränkande och att huvudregeln bör vara att var och en väljer om man vill berätta om sitt hälsotillstånd.

PON anser därför att församlingsbladet ska klandras för att ha åsidosatt god publicistisk sed.

Taggar: PON, Kyrknytt

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies