Kritiken mot FGJ fortsätter

18 september, 2017

Bråket i FGJ Stormen kring Föreningen grävande journalisters (FGJ) sätt att hantera frågan om arvoderad ordförande fortsätter. ”Vad har hänt med den dryga halvmiljon som redan tycks ha gått åt?” undrar Jan Mosander (bilden), avgående suppleant i styrelsen för Grävfonden, i en debattartikel hos Journalisten.

Journalisten har tidigare rapporterat om den interna striden inom FGJ där medlemmar riktat kritik mot hur föreningens styrelse hanterat en fråga om arvodering av ordförande Terje Carlsson. Den senare har även svarat på kritiken i en annan artikel.

Styrelsen har kallat till ett extra årsmöte i Göteborg fredagseftermiddagen den 6 oktober för att besluta om Carlsson ska arvoderas med 300 000 kronor för att driva samarbeten med andra organisationer.

Jan Mosander är avgående suppleant i styrelsen för Grävfonden. I ett debattinlägg på Journalisten är han bland annat kritisk till tiden för årsmötet. ” Vem kommer att närvara den 6 oktober, förutom FGJ- styrelsen och dess närmaste hantlangare och sympatisörer bosatta i Göteborgsområdet?”, skriver han.

Bråket i FGJ

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies