Gå direkt till textinnehållet

Kritiken mot FGJ fortsätter

Stormen kring Föreningen grävande journalisters (FGJ) sätt att hantera frågan om arvoderad ordförande fortsätter. ”Vad har hänt med den dryga halvmiljon som redan tycks ha gått åt?” undrar Jan Mosander (bilden), avgående suppleant i styrelsen för Grävfonden, i en debattartikel hos Journalisten.

Journalisten har tidigare rapporterat om den interna striden inom FGJ där medlemmar riktat kritik mot hur föreningens styrelse hanterat en fråga om arvodering av ordförande Terje Carlsson. Den senare har även svarat på kritiken i en annan artikel.

Styrelsen har kallat till ett extra årsmöte i Göteborg fredagseftermiddagen den 6 oktober för att besluta om Carlsson ska arvoderas med 300 000 kronor för att driva samarbeten med andra organisationer.

Jan Mosander är avgående suppleant i styrelsen för Grävfonden. I ett debattinlägg på Journalisten är han bland annat kritisk till tiden för årsmötet. ” Vem kommer att närvara den 6 oktober, förutom FGJ- styrelsen och dess närmaste hantlangare och sympatisörer bosatta i Göteborgsområdet?”, skriver han.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos