Kritik inifrån förbundet: ”För många tjocka på bild”

7 juli, 2014

Vision Tidningen Visions chefredaktör Kent Källqvist (bilden) fick kritik inifrån fackförbundet Vision som äger tidningen för att de hade publicerat bilder på tjocka människor.

Under ett seminarium i Almedalen förra veckan berättade tidningen Visions chefredaktör Kent Källqvist att han fått kritik inifrån fackförbundet Vision, för tidningens bilder. Fackförbundet är tidningens ägare.

– Vi fick kritik för att vi har för fula, för gamla och även för tjocka människor på bild i tidningen, berättar Kent Källqvist för Journalisten efter seminariet.

Varför var det ett problem för förbundet?
– Om det är så att man vill att tidningen ska locka unga, nyutbildade akademiker så ansågs det vara fel att fronta med sådana människor.

Vem var det som framförde kritiken?
– Det vill jag inte säga, allt jag vill säga är att det kom inifrån organisationen.

Men var det en representant för förbundsledningen, eller typ en löneadministratör på förbundet?
– Jag tror inte att en löneadministratör någonsin skulle säga så. Det får räcka som information om varifrån uppmaningen kom.

Vad svarade du när du fick den kritiken?
– Det vi har i tidningen är den ostajlade verklighet som våra läsare lever i.

Nu hamnar tidningen under kommunikationsavdelningen, tror du att det kommer att bli bara snygga, unga och smala människor på bild i tidningen efter att du har slutat?
– Jag hoppas att det blir journalister som berättar om verkligheten som kommer att göra tidningen. Och då kommer det att finnas med tjocka människor på bild, för det finns tjocka människor i verkligheten, säger Kent Källqvist.

Fackförbundet Visions kanslichef Therese Svanström Andersson säger till Journalisten att hon blev förvånad när hon hörde vad Kent Källqvist berättat i Almedalen.

– Jag har ingen aning om var den uppgiften kommer ifrån eller vad det handlar om. Om det stämmer är jag väldigt besviken. Det är inte så vi brukar kommunicera inom förbundet, säger Therese Svanström Andersson.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Vision

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies